Retourner aux articles de presse

Belgique

Date de publication : 31/03/16

Auteur : Jasper Vekeman

« Wij staan twee jaar voor op de concurrentie »

Gambit lanceert een internetplatform voor vermogensbeheer vanaf 1000 euro. “Met Birdee mikken we op mensen die niet meer naar een bank willen gaan, niet echt geïnteresseerd zijn in geldzaken, en geen graten zien in een digitale wereld”, zegt topman Geoffroy de Schrevel. “Zo zijn er steeds meer.”

« We zagen hoe financieel advies vooral inhield dat spaarders naar bepaalde beleggingsproducten geduwd werden. Dat was het begin van ons verhaal », vertelt Geoffroy de Schrevel. Hij is de topman van Gambit, een spin-off van de Universiteit Luik. « Mij heeft het altijd geïrriteerd dat mensen die niets van de markten kennen – en dat ook niet willen, omdat ze betere dingen te doen hebben – hoge kosten betalen voor beleggingen die ze niet begrijpen. De bedoeling moet toch zijn alle mensen op dezelfde manier te behandelen. »

Na een academische carrière en top-functies bij MasterCard International, KPMG en Swift had De Schrevel ervaring zat toen hij in 2009 mee aan boord stapte bij de start-up. « Oprichter Georges Hübner kwam met een extreem goed verkooppraatje », lacht hij. « En ik viel voor de uitdaging. Je weet dat 80 procent van de spin-offs het niet overleeft. »

Gambit startte met software voor private banken om beleggersprofielen op te maken, portefeuilles te optimaliseren en risico’s te beheersen.

 

[…]

Accéder à l'article orginal